directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 00:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern destina 840 milions fins al 2012 per integrar la xarxa de transport ferroviari i la de bus

S'ha dissenyat una xarxa de rodalies per Lleida, Tarragona i Girona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Rodalies Catalunya' és un nom que 'sona bé' per identificar l'empresa pública que hauria de gestionar el transport públic de Catalunya per 'obligar' els operadors a una plena coordinació de les línies ferroviàries amb les dels autobusos ja que fins ara 'no ha estat així', segons el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal. Per aconseguir aquesta integració s'ha de fer efectiu el traspàs dels serveis ferroviaris de rodalies i regionals, encara pendents d'un acord entre el govern espanyol i la Generalitat. Tot i aquesta manca d'acord, el Govern ha fet via i ha destinat 840 milions per desplegar un pla de transport de viatgers que té com a objectiu que els usuaris facin transbordaments entre el tren i el bus amb una distància menor als 300 metres i en menys de 10 minuts.
bus bcn barcelona tmb autobus
L'actual traçat dels busos a Barcelona és considerat caòtic per alguns usuaris

Comparteix
   

El Pla de Transport de Viatgers 2008-2012 està en fase d'al·legacions públiques fins el 18 d'aquest mes de febrer i la previsió és que el Govern l'aprovi durant aquest estiu. En el pla s'ha dissenyat una xarxa de rodalies per Lleida, Tarragona i Girona, que durant aquest any 2008 estrenarà la integració tarifària, com un primer pas al seu desplegament que haurà d'estar enllestit el 2012.

Aquest servei de rodalies de Girona, Tarragona i Lleida s'ha definit en base a l'actual xarxa ferroviària i per tant el que tracta de fer el pla és implantar 'la gestió' del transport públic, que és el factor més 'rellevant' d'aquest pla de transport de viatgers, segons ha explicat Nadal.

El secretari per a la Mobilitat ha subratllat la importància que té disposar de les competències de 'gestió' dels serveis de transport públic per tal de fer una coordinació competitiva entre les diferents línies de transport, que avui més que buscar la coordinació el que fan és conviure 'independentment' una de l'altre, 'competint' entre elles i fins i tot amb una 'volguda descoordinació'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.